Titulní obrázek

2006 km na jednu nádrž s Fabií

Ekologická verze Škody Fabia Greenline s naftovým motorem 1.2 TDI dosáhla při dálkové jízdě průměrné spotřeby 2,21 l/100 km.

Mistr světa v ekonomické jízdě Gerhard Plattner dokázal s novým modelem Škoda Fabia 1.2 TDI Greenline absolvovat cestu z Rakouska do Dánska a zpět na jedno jediné natankování. Jen připomeneme, že do Fabie Greenline můžete natankovat maximálně 45 litrů nafty. Možná o nějaký ten litr více, ale ne o moc.

Pokud si pořizujete nové vozidlo nezapomeňte na jeho pojištění. Pojištění vozidla se skládá se zákonného pojištění vozidla, tedy z povinného ručení a z havarijního pojištění vozidla. Informace o typech pojištění, spoluúčastech či připojištěních najdete na specializovaném serveru Srovnávač.cz. Naleznete zde také online kalkulačku povinného ručení.

Gerhard Plattner využíval hlavně dálnici A7, která vede napříč celým Německem. Neloudal se tedy někde po okreskách. Tisková zpráva automobilky k celé akci se ale nezmiňuje o tom, jaká byla průměrná rychlost vozu. Tipovali bychom, že asi řidiči naložených kamionů neměli z této ekologické jízdy moc velkou radost.

Škoda Fabia 1.2 TDI Greenline sice v kombinovaném evropském cyklu dosahuje na 3,4 litru na 100 km, ale Plattner dokázal urazit cestu s průměrnou spotřebou pouze 2,21 litru na 100 km. No, to je docela úctyhodný výsledek.